Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

256.521.323,96 ευρώ




Τόσα είναι τα λεφτά για τα όποια κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης ως εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας,Hellas Power  και Energa αντίστοιχα,δηλαδή ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία και με τα οποία ζημιώθηκε συνολικά το κράτος,ο ΔΕΣΜΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ.

Τα ποσά που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν από τους κατηγορούμενους και περιγράφονται αναλυτικά στο παραπεμπτικό βούλευμα προκαλούν ίλιγγο. «Από 2006 έως και το 2011 οι Αχιλλέας και Αριστείδης Φλώρος, ως εκπρόσωποι της Energa, αλλά και ο Βασίλης Μηλιώνης, ως εκπρόσωπος της Hellas Power, δεν κατέβαλλαν κατά περίπτωση τα εισπραττόμενα από τους τελικούς καταναλωτές πελάτες τους εντός του επόμενου μηνός από της διαθέσεως του προϊόντος, με συνέπεια τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους παραγωγούς (μέσω του ΔΕΣΜΗΕ), τα οποία ανέρχονται σε τουλάχιστον 75.427.533,17 ευρώ για την Hellas Power και σε τουλάχιστον 96.703.945,82 ευρώ για την Energa», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο βούλευμα.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιτείνουν ότι
οι κατηγορούμενοι -σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον της δίκης- δεν συναινούν στην επιστροφή των χρημάτων σε ΛΑΓΗΕ Α.Ε. και ΑΔΜΗΕ Α.Ε., καθώς οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, έχουν ανταλλάξει αγωγές με τους παραπάνω φορείς ως προς το ύψος των ποσών που τους οφείλουν, οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη. Με άλλα λόγια δηλαδή, δεν μπορούν να πουν το «ναι» για επιστροφή χρημάτων στα δύο παραπάνω ΝΠΙΔ προτού κριθούν από την αστική δικαιοσύνη οι αγωγές. Την ίδια ώρα, όπλο στα χέρια των κατηγορουμένων αποτελεί η δικαίωση των δύο εταιρειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση των Energa και Hellas Power και ακύρωσε την υπουργική απόφαση που επέβαλε τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τα έτη 2009-2010-2011. 

Πλέον, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) θα πρέπει να επιστρέψει στις δύο εταιρείες ποσό 80 εκατ. ευρώ.


Λόγω παρέλευσης του 18μηνου οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι  είναι εδώ και ένα χρόνο ελεύθεροι.

Το θέμα για τους παραγωγούς ΑΠΕ είναι οτι οι 2 εταιρείες στην χειρότερη περίπτωση πρέπει να επιστρέψουν στον ΔΕΣΜΗΕ (πλέον ΛΑΓΗΕ) 90 εκ. ευρώ και στην καλύτερη 170 εκ. ευρώ.Αυτά είναι λεφτά τα οποία τα έχουν επιβαρυνθεί μετέπειτα  εντελώς άδικα και τα οποία τους ανήκουν!!!

Η ιστορία  έχει ξεχαστεί απο όλους,σαν να μην έγινε πότε.Τα χρήματα των παραγωγών ΑΠΕ είναι παρκαρισμένα σε κάποιες offsore.Σε 5 χρόνια από τώρα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση.Υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου