Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μια αξιέπαινη προσπάθεια


Mία ομάδα φοιτητών με το όνομα Buggy μαζί με τον καθηγητή τους κ. Φραγκίσκο Κουτελιέρη (Αναπλ. Καθηγητής του τμ. Περιβάλλοντος και Διαχείρησης Φυσικών Πόρων), ήρθαν να μας αποδείξουν πως όταν υπάρχει θέληση, ευρηματικότητα και σκληρή δουλειά, μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη νέα γενιά αυτοκινήτων χωρίς ρύπους που σέβονται το περιβάλλον, ένα τέτοιο λοιπόν είναι και το Ηλιακό Ηλεκτρικό Τετράτροχο Όχημα, το οποίο αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε πολλούς
Ο σκελετός εν μέρει είναι εμπορικός και εν μέρει ιδιοκατασκευή, 2 hub motors (ηλεκτροκινητήρες) εμπορίου 1.5kW έκαστος, 4 μπαταρίες 12V/100Ah, εύκαμπτα φωτοβολταϊκά, ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω με ψαλίδια και αμορτισέρ, ηλεκτρονικά εμπορίου. Το κριτήρια επιλογής ήταν το κόστος σε σχέση με την απόδοση και την αξιοπιστία. Επίσης, ό,τι δεν ήταν εμπορικά διαθέσιμο, κατασκευάστηκε στο εργαστήριο.
Σε συνθήκες αστικής χρήσης (εντός πόλης) είναι άμεσα συγκρίσιμο με τα αποτελέσματα των συμβατικών οχημάτων. Έχει σημαντικά χαμηλότερη ισχύ, αλλά αυτή που έχει είναι αρκετή για να κινείται με ταχύτητες κοντά στα 30 km/h, οι οποίες είναι επαρκείς. Εκτός πόλης, δεν συγκρίνεται με τα συμβατικά οχήματα ούτε σε αυτονομία ούτε σε επιδόσεις, αλλά αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.
Ξεπέρασε τις 4000 ευρώ. Εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από το Παν/μιο Πατρών, εν μέρει από χορηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου