Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Καταγγελίες για τη ΔΕΗ στην Αιτωλοακαρνανία?



Διάφοροι αγρότες που ήθελαν να κατασκευάσουν φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλα παρεμφερή είχαν πάρει μια ειδική προσφορά σύνδεσης από την ΔΕΗ. Με λίγα λόγια η ΔΕΗ έδινε μια προσφορά για τη σύνδεση και κάποια στιγμή αργότερα γινόταν η οριστική μελέτη εφαμογής, όπου ένα ποσό έπρεπε να επιστραφεί στους εκάστοτε παραγωγούς, αφού πρώτα οι ίδιοι είχαν καταβάλει ολόκληρο το ποσό.
Έτσι οι αγρότες έπαιρναν ένα παραστατικό της πληρωμής το οποίο ήταν γραμμένο κάποιες φορές σε γραφομηχανή αντί να είναι εκτυπωμένο από υπολογιστή. Εν συνεχεία τα πάρκα κατασκευάστηκαν και οι οικονομικές υπηρεσίες που αναλάμβαναν τις συναλλαγές διαπίστωσαν πως σε κάποιες περιπτώσεις (αρκετές στον αριθμό πάνω από 200) υπήρχαν ελλιπή τιμολόγια όρων σύνδεσης και πως κάποιος/οι υπάλληλος/οι της ΔΕΗ αντί να αποδίδει τα χρήματα στους παραγωγούς τα κρατούσε, κάτι το οποίο φυσικά διώκεται ποινικά.
Να σημειώσουμε εδώ πως όλο αυτό το σύστημα απάτης δεν αφορούσε μόνο τιμολόγια αγροτών αλλά και απλών πολιτών που ουδεμία σχέση είχαν με φωτοβολταϊκά.
Έτσι όταν οι οικονομικές υπηρεσίες ζητούσαν τα αντίστοιχα τιμολόγια των παραγωγών, αλλά και άλλων πολιτών, οι οποίοι όπως αναφέρθηκε, είχαν καταβάλει όλο το απαιτούμενο ποσό και όχι μέρος αυτού, ο/οι υπεύθυνος/οι υπάλληλος/οι της ΔΕΗ ανέφερε/αν πως δεν υπήρχαν τα τιμολόγια επειδή οι παραγωγοί δεν είχαν πληρώσει. Όλα αυτά τα ποσά, που μετρούν πολλά μηδενικά στο τέλος, εισπράττονταν παράνομα από τον/ους υπάλληλο/ους.
Τα χρήματα που έκαναν «φτερά» είναι πάνω από μισό εκατομύριο ευρώ μιας και μιλάμε για περισσότερες από 200 υποθέσεις αγροτών με πάνω κάτω 2000 ευρώ η κάθε υπόθεση. Όσο για τον/τους υπαλλήλους που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση που χρήζει διερεύνηση και φυσικά διώκεται ποινικά, έλαβε ως «ποινή” την μετάθεσή του/της από το Μεσολόγγι στην Πάτρα.
Το blog δεν ειναι σε θεση να επιβεβαιωσει ή διαψευσει τις καταγγελιες και αν οντως ετσι ειναι τα περιστατικα,απλα μεταφερει ρεπορταζ τοπικης ιστοσελιδας.Εαν καποιος παραγωγος γνωριζει κατι παραπανω,μπορει να το μεταφερει μεσω σχολιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου