Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ




Είσαι ιδιώτης-παραγωγός ΑΠΕ και τα έσοδα μείον τα έξοδα της εταιρίας σου προσεγγίζουν τις 70 χιλιάδες ευρώ?Ετοιμάσου να πριμοδοτήσεις το βαρέλι δίχως πάτο ή αλλιώς ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό σύστημα με 19 χιλιάδες περίπου ευρώ μετρητά.Ναι ναι σε εσένα αναφερόμαστε που θεωρείς ότι ο κλάδος γλίτωσε το μεγάλο κούρεμα με τον νέο νόμο ΑΠΕ που ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες...19 χιλιάδες ευρώ θα δίνεις μόνο για να πληρώνονται οι αγαπητοί συνταξιούχοι κάθε 1η του μήνα.Ξέχωρα από τράπεζες,φόρους,προκαταβολές,ΦΠΑ,τέλη επιτηδεύματος,λειτουργικά έξοδα,τώρα θα πριμοδοτείς και το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα με την νέα του ονομασία ΕΦΚΑ.

Βέβαια όπως πάντα γίνονται διεργασίες υπογείως κάποιοι πάλι την τελευταία στιγμή να ξεφύγουν από την εξοντωτική αυτή υποχρέωση ή έστω να επιβαρυνθούν ένα μικρο μέρος αυτής.

Αλλά μην έχεις ελπίδες ιδιώτη παράγωγε ΑΠΕ,δεν θα βρίσκεσαι εσύ ανάμεσα σε αυτούς...

Για την ιστορία,ασχέτως καθαρού ποσού θα πληρώνεις 20% για την σύνταξη και 6,95% για την υγεία...

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Οι πληροφορίες αυτές είναι νόμος του κράτους καθώς περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.Βρισκόμαστε εν αναμονή διευκρινιστικών εγκυκλίων και
      (εν μέρη)εξαιρέσεων κάποιων επαγγελμάτων.

      Διαγραφή
    2. TO 26,95 % EΠI TOY ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 'Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ( ΕΝΟΙΚΙΑ ) ;;;;

      Διαγραφή
    3. το 26,95% των προ φόρων κερδών της εταιρείας. Αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που πρέπει να γίνουν διευκρινήσεις.
      Τα μισθώματα φορολογούνται αυτοτελώς και δεν υπολογίζονται στο ασφαλιστικό (αυτό τους έλειπε).

      Διαγραφή
  2. + φυσικά το 26,95% από άλλες πηγές εισοδήματος, όπως π.χ. αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας,έχεις κάποια άλλη ατομική επιχείρηση κ.τ.λ. με φυσικά το παραπάνω πλαφόν.
    Βασικά το νέο ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δυστυχώς ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει τι ψηφίστηκε και η αγορά θα το εμπεδώσει 5-6 μήνες από την εφαρμογή του μέτρου, δηλαδή 5-6/2017.
    Θα υπάρξει νέα φυγή επιχειρήσεων στον εξωτερικό και πολλές που θα παραμείνουν εδώ, φυσικά θα κλείσουν. Συνεπώς νέο κύμα ανέργων, περισσότερη ύφεση, που και αυτή με τη σειρά της θα επιφέρει νέο κύμα ανέργων.
    Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν καταφέρει να βλέπουν ακόμα το ποτήρι μισογεμάτο, εγώ πάντως όχι.
    Η ΔΕΗ πλήρωσε αυτή τη φορά τους υπαλλήλους της με έναντι και μάλλον θα κάνει το ίδιο και τον Σεπτέμβριο. Εντολή επίσης δόθηκε να σταματήσουν τα συνεργεία να πηγαίνουν για βλάβες και να ξεκινήσουν τις αποκοπές.
    Η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον ένα μέρος των οφειλών της προς τη ΔΕΗ έτσι ώστε και αυτή με την σειρά της να αποδώσει το ποσό αυτό στον ΛΑΓΗΕ, έτσι ώστε να συγκρατηθούν οι υπερημερίες, καθώς και οι δικές μας υποχρεώσεις είναι αυξημένες και δεν υπάρχει το "λίπος" του 2013-2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή