Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ (update)



Η πρόταση βασίζεται σε 3 άξονες.

1)Δώδεκα μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί από την ΔΕΗ.Στον δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό,κλείσιμο παροχής και απαγόρευση στον κακοπληρωτη να αλλάξει παροχο εάν πρώτα δεν εξοφλήσει τις όφειλες του.Εναλλακτικά ο πρώτος μήνας έναντι ο δεύτερος εκκαθαριστικός,όπως πρότεινε προχθές ο κ. Σκουρλετης και κόψιμο παροχής σε όποιον δεν έχει πληρώσει  τον εκκαθαριστικό του μέχρι τον επόμενο έναντι,δηλαδή μετά από ένα μήνα.Ταυτόχρονη δημιουργία μηχανισμού έτσι ώστε οι αποκοπές να γίνονται άμεσα και γρήγορα.

2)Δημιουργία μηχανισμού έτσι ώστε το αντίστοιχο ΕΤΜΕΑΡ του μήνα που πληρώνουν οι καταναλωτές την ΔΕΗ να πηγαίνει απευεθειας στον ΕΛΑΠΕ και να μην έχει δυνατότητα η ΔΕΗ να το διαχειρίζεται κρατώντας το στα ταμεία της.Σίγουρα στο υπουργείο υπάρχουν αρκετά άξια στελέχη που θα μπορούν να προσφέρουν την τεχνοοικονομική υποστήριξη τους στην οργάνωση ενός τέτοιου μηχανισμού.

3)Αφαίρεση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,άσχετων με το ρεύμα χρεώσεων όπως είναι τα δημοτικά τέλη και η χρέωση υπέρ ΕΡΤ(η όποια μάλιστα σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της είναι πλεονασματική).Με τον τρόπο αυτό θα ελαττωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Ας πάμε να δούμε το  παραπάνω μοντέλο στην πράξη και ας υποθέσουμε ότι ίσχυε το γεγονός των 12 εκκαθαριστικών μηνιαιών λογαριασμών.Σήμερα 31 Αυγουστου όποιος ήθελε να έχει ρεύμα στο σπίτι ή στην επιχείρηση του θα έπρεπε να έχει ήδη πληρωμένο τον λογαριασμό του Ιουνίου και αντίστοιχα θα ήταν στον ΕΛΑΠΕ το ΕΤΜΕΑΡ Ιουνίου.Δηλαδή,με την προυπόθεση οτι έχει κατατέθει μέχρι σήμερα το ΕΤΜΕΑΡ Φεβρουαρίου,μίλαμε για ένα ποσό της τάξης των 294 εκ. ευρώ που θα ήταν ήδη στα ταμεία του ΛΑΓΗΕ και οι παραγωγοί ΑΠΕ θα είχαν ΗΔΗ πληρωθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα ήταν σε αναμονή της πληρωμής Μαίου 2016.

Αυτό μόνο με το έσοδο του ΕΤΜΕΑΡ.Αν συνυπολογίσουμε τα 175 εκατομμύρια τον χρόνο περίπου που θα εισέλθουν το 2017 και 350 εκατομμυρία τον χρόνο από το 2018 και μετά ετησίως στον ΕΛΑΠΕ βάση του νέου νόμου για τις ΑΠΕ καθώς επίσης και την αύξηση της ρευστότητας που θα λάβει η ΔΕΗ μέσω του διακανονισμού των 36 δόσεων(με την προυπόθεση οτι θα βάλει τάξη στα του οίκου της),εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οτι αύριο,1η Σεπέμβρη για τους παραγωγούς ΑΠΕ θα  είχε ολοκληρωθεί/ολοκληρωνόταν η πληρωμή Ιουνίου και το photoboltaika θα ήταν στην ευχάριστη θέση να αναρτήσει το αγαπημένο σε όλους μας θέμα ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016...

Πολύ καλό για να είναι αληθινό?...Μπορεί...Τα πάντα όμως στην ιστορία κατακτήθηκαν με αγώνες και επιχειρήματα.Το συγκεκριμένο πλάνο,βασίζεται πάνω σε πράξεις και γεγονότα που μπορούν να γίνουν και να υλοποιηθούν αρκεί από την μια να εκφράσουμε τα επιχειρήματα μας με σωστό και τεκμηριωμένο τρόπο και κυρίως απο την άλλη να υπάρχουν ευήκοα ώτα και πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου και ΔΕΗ,ώστε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις,να προχωρήσουμε μπροστά.Είναι κάτι που είναι καλό για όλες τις πλευρές ΔΕΗ και παραγωγούς.

Σχόλια και παρατηρήσεις επί της πρότασης ευπρόσδεκτα απο όλους τους συναδέλφους,με μεγάλη χάρα να ανοίξει ένας διάλογος επί του θέματος.Καλύτερα όλοι μαζί παρά χώρια...

5 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Σας παραθέτω μικρός μέρος στοιχείων τα οποία είναι κρίσιμα για την συζήτηση των προτεινόμενων λύσεων για το ταμειακό πρόβλημα του ΕΛΑΠΕ ή και άλλων οι οποίες ίσως προταθούν. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι είναι αρκετά πολύπλοκο ζήτημα και έχει αρκετές προεκτάσεις πλέον της ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα με τις εν εξελίξει αλλαγές στην Προμήθεια (βλ. μνημονιακή υποχρέωση μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% ως και το τέλος του 2019) θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι ζητάμε.

    Ήδη με την ΑΠΕΗΛ/Γ/Φ1/οικ.177367 (ΦΕΚ Β' 1463/24-05-2016), έχει προβλεφθεί να μην επιτρέπεται αλλαγή προμηθευτή εφόσον ο πελάτης δεν έχει εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οφειλές τους προς τον υφιστάμενο πάροχο (στην περίπτωση μας ΔΕΗ). Οι διαδικασίες οι οποίες προηγούνται της αποκοπής (βλ. Κώδικας Προμήθειας) διατηρούνται ως έχουν ενώ προβλέπεται το δικαίωμα του προηγούμενου Προμηθευτή (της ΔΕΗ) να αιτηθεί την αποκοπή του οφειλέτη, εφόσον αυτός δεν είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως εάν αυτός ο οφειλέτης είναι συνεπής στον νέο Προμηθευτή (βλ. εναλλακτικοί προμηθευτές).

    Σε συνέχεια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΔΕΗ ή οι Εναλλακτικοί Προμηθευτές να δεχθούν τον έλεγχο οποιουδήποτε στις ταμειακές τους εισροές. Έχοντας ως παράδειγμα την ΔΕΗ, το συγκεκριμένο στοιχείο εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρά εταιρικό δεδομένο είναι πρακτικά αδύνατο να ταυτοποιηθεί αφού θα πρέπει στο Υπουργείο να γνωρίζουν, online, στο τέλος κάθε ημέρας τις εισπράξεις της. Πρόχειρα σκεπτόμενος θα έλεγα για να επιτευχθεί το ανωτέρω θα έπρεπε ή όλα τα ταμεία της ΔΕΗ να ήταν συνδεδεμένα με το Υπουργείο οπότε να γίνεται καταγραφή κάθε λογαριασμού και να αποδίδεται το ΕΤΜΕΑΡ ανάλογα (γεγονός το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο) ή στην άλλη περίπτωση το οικονομικό τμήμα της ΔΕΗ, κατόπιν έγκρισης του Δ.Σ της ΔΕΗ, να ενημερώνει το Υπουργείο και να αποδίδει καθημερινά ή σε εβδομαδιαία βάση το ΕΤΜΕΑΡ που εισέπραξε την προηγούμενη ημέρα/εβδομάδα. Βέβαια, το τελευταίο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά με αυτό που βιώνουμε σήμερα καθώς πάλι το ΔΣ της ΔΕΗ θα ενημερώνει το ΥΠΕΝ ενώ πάλι αυτό θα αποφασίζει, με τα δικά του κριτήρια, ποιες πληρωμές θα κάνει και πόσα χρήματα θα αποδώσει σε κάθε cash flow (ημερήσιο/εβδομαδιαίο κ.τ.λ.).

    Κάποιοι προτείνουν, με «εγκληματική» αφέλεια, η ΔΕΗ να φύγει από την μέση όσον αφορά την είσπραξη του ΕΤΜΕΑΡ. Προφανώς αυτοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι το ΕΤΜΕΑΡ, κατόπιν και της απόφασης του ΣτΕ, αφορά κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οπότε αυτό πρέπει αποκλειστικά και μόνο να εισπράττεται από τον Προμηθευτή ο οποίος προμηθεύει με ενέργεια τον καταναλωτή. Δεν χρειάζεται να αναλύσω περεταίρω τα αποτελέσματα αυτής της πρότασης αρκεί μόνο, από μια άλλη οπτική, να υπενθυμίσω τα γεγονότα του 2011 ENERGA – HELLAS POWER, τα χιλιάδες λουκέτα-κανόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τώρα τελευταία τα κουρέματα των οφειλών μεγάλων εταιριών προς την ΔΕΗ. Είμαι σίγουρος ότι γίνεται αντιληπτό το τι θα είχε συμβεί στον ΕΛΑΠΕ και στα έσοδα μας.

    Παράλληλα θα πρέπει να διαβάσουμε με αρκετή προσοχή την ΑΠΕΗΛ/Γ/Φ1/οικ.177367 (ΦΕΚ Β' 1463/24-05-2016) και τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες (ΦΕΚ Β' 832/09.04.2013). Υπάρχουν διατάξεις στην συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση οι οποίες μας έβγαλαν από πολύ μεγάλα προβλήματα, ως ΕΛΑΠΕ, λόγω των προβληματικών διατυπώσεων στον Κώδικα Προμήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Σπυρος Μ. πολυ ενδιαφερουσα η τοποθετηση σας,σε επομενο μηνυμα θα απαντησω λεπτομερως.Ταυτοχρονα μεταφερω(σε 2 τμηματα λογω οτι ειναι πανω απο 4096 χαρακτηρες) στο θεμα εδω,κατοπιν συγκαταβης του,την συνομιλια που ειχα με τον κ.Παπακυριακου σε αλλο θεμα αλλα που προφανως αφορα την προκειμενη προταση.

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ2 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:58 π.μ.
      0 εκκαθαριστικός ανά 4 μήνες, όντως δημιουργεί προβλήματα. Μην ξεχνάμε όμως πως οι μετρητές της ΔΕΗ δεν είναι σαν αυτούς που έχουμε στα πάρκα μας (και όχι όλοι).
      Αν οι εγκατεστημένοι μετρητές μπορούσαν να στέλνουν ηλεκτρονικά δεδομένα (της κατανάλωσης), τότε το σενάριο με εκκαθαριστικό κάθε μήνα θα ήταν εφικτό.
      12 εκκαθαριστικοί που σημαίνει κάθε μήνα να περνάει συνεργείο της ΔΕΗ για καταμέτρηση προϋποθέτει μεγάλο κόστος (προσωπικό, εργατοώρες, καύσιμα κ.τ.λ.)
      6 λογαριασμοί έναντι και 6 εκκαθαριστικοί είναι ορθότερο.
      Θεωρώ όμως πως το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ, δεν δημιουργήθηκε από την συχνότητα που εκδίδονται οι λογαριασμοί. Δημιουργήθηκε αρχικά από το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα και ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κυρίως από την αλλαγή στις συνήθειες του καταναλωτή. Δηλώσεις τύπου κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα όπως και το κίνημα δεν πληρώνω χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
      Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άσχετες με το ρεύμα χρεώσεις όπως δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι, τέλος ακίνητης περιουσίας και nerit να καταργηθούν έτσι ώστε να μειωθεί και το ύψος των λογαριασμών. Προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δήμοι με το κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών, θα μπορούσαν οι παραπάνω χρεώσεις (όπως και η nerit) να ενσωματωθούν στο taxis με τις γνωστές επιπτώσεις σε περίπτωση καθυστέρησης (τόκοι). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν έστω ελάχιστα να αυξηθούν και τα έσοδα των δήμων στις περιπτώσεις κακοπληρωτών.
      Είναι αδιανόητο ο κύκλος εργασιών της κινητής τηλεφωνίας που είναι περίπου ίδιος με αυτόν της ΔΕΗ να μην έχει παρά ελάχιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός της ΔΕΗ να ξεπερνάει τα 2,5 δις.
      Δεν πληρώνεις ΔΕΗ; Σου κόβουν το ρεύμα με μόνη εξαίρεση ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.
      Επίσης θα πρέπει να μπει ως προϋπόθεση, πως όσοι επωφελούνται από το μέτρο της διακοψιμότητας θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ. Ακόμα, με τα ποσά που λαμβάνουν από το παραπάνω μέτρο να πληρώνονται οι ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ οφειλές προς τη ΔΕΗ, ακόμα και αν είναι σε ρύθμιση κατά προτεραιότητα.

      Διαγραφή
    2. κ.Σπύρος Μ

      Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι λέγοντας να παρακαμφθεί ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ από την διαδικασία πληρωμής του ΕΤΜΕΑΡ,ασφαλώς και δεν εννοούμε να φύγει το ΕΤΜΕΑΡ από τους λογαριασμούς ΔΕΗ.Πως θα γινόταν άλλωστε αυτό,αφού το ΕΤΜΕΑΡ βάση αποφάσεων ΣΤΕ και ΡΑΕ αποτελεί κόστος παραγώγης ρεύματος.Αναφερόμαστε στην παράκαμψη της διαδρομής ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ ως προς την απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ.Δηλαδή επί της ουσίας να φύγει από την μέση ο ΑΔΜΗΕ και ταυτόχρονα να υπάρξει μηχανισμός όπου το ΕΤΜΕΑΡ που θα πληρώνεται εβδομαδιαία μέσω λογαριασμών ΔΕΗ να περνάει απευθείας στον ΕΛΑΠΕ.Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο δύσκολο η ΔΕΗ να ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση το υπουργείο ΕΓΓΡΑΦΩΣ και επίσημα για τις πληρωμές που έχουν γίνει και να αποδίδει το αντίστοιχο ποσό στον ΕΛΑΠΕ.Και να μπορεί ταυτόχρονα το υπουργείο να ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων που θα δίνει η ΔΗΜΟΣΙΑ επιχείρηση ηλεκτρισμού.Τι παει να πει ότι δεν θα το δεχτεί η ΔΕΗ?Δικά της χρήματα είναι το ΕΤΜΕΑΡ?Γιαυτό και δημιουργούνται νέοι νόμοι,για να διορθώσουν τα κενά του συστήματος.Να ψηφιστεί νόμος λοιπόν που να προβλέπει τα συγκεκριμένα πράγματα.Η ΔΕΗ γνωρίζει ακριβώς πόσα χρήματα εισπράττει ακόμα και ημερησίως.Η τεχνολογία πλέον βοηθάει για να γίνουν όλα πιο συγκεκριμένα και πιο γρήγορα.Και σίγουρα δεν μπορούμε να ταυτίζουμε αυτή την προτεινόμενη λύση με την τωρινή κατάσταση,αφού σήμερα επικρατεί εσκεμμένα η δημιουργική ασάφεια.
      Όπως επίσης για παράδειγμα δημιουργική ασάφεια επικρατεί και σε ένα ακόμα πολύ σημαντικό ζήτημα,που αφορά τον χρόνο που αποδίδει η ΔΕΗ το ΕΤΜΕΑΡ,όπου οι απόψεις διίστανται.
      Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με όλο αυτό το μπάχαλο.

      Διαγραφή
    3. Προς Green Energy,
      Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αναφέρεται στα έσοδα του ΕΛΑΠΕ για να μπορούμε να βρούμε μια λύση. Δεν υπάρχει καμία δημιουργική ασάφεια στο πότε υποχρεούται η ΔΕΗ και οι λοιποί Προμηθευτές να καταβάλλουν στον ΑΔΜΗΕ το ΕΤΜΕΑΡ και πότε ο ΑΔΜΗΕ οφείλει να το καταβάλλει στον ΛΑΓΗΕ. Είναι άξιο απορίας γιατί κάποιοι λυσσαλέα, πριν ενάμιση μήνα, προσπάθησαν με συνεχόμενες προσωπικές επιθέσεις, προσβολές και σπίλωση του ονόματος μου να παραπληροφορήσουν τους παραγωγούς, μέσω blogs, τα οποία με την σειρά τους δεν απαγόρευσαν την δημοσίευση κατάπτυστων και άκρως προσβλητικών κειμένων!! Σε κάθε περίπτωση, επειδή όπως φαίνεται κανένας δεν μπαίνει στην διαδικασία να ψάξει λίγο παραπάνω, το άρθρο 293 του ΚΔΣ όπως ισχύει από τον 9/2016 αναφέρει : « Οι πληρωμές από τους Εκπροσώπους Φορτίου προς τον Διαχειριστή του Συστήμα- τος για τα χρηματικά ποσά των χρεώσεων που αντιστοιχούν στους Πελάτες τους ή στις ιδιοκαταναλώσεις τους και αφορούν το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αε- ρίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και τις Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος, διενεργούνται μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα έκδοσης του τιμολογίου. Τα σχετικά ποσά που συγκεντρώνονται από τον Διαχειριστή του Συστήματος αποδίδονται μηνιαίως στους αντίστοιχους δικαιού- χους μέχρι τη 17η ημέρα κάθε μήνα.». Η συγκεκριμένη διάταξη έχει το μέγιστο 6μηνη μεταβατική περίοδο (έχουν περάσει ήδη τρείς μήνες) ώστε βραχυπρόθεσμα να μην επιβαρυνθούν οι Προμηθευτές με την ταυτόχρονη καταβολή δύο τιμολογίων. Οπότε, επιτέλους ας αναλογιστούν όλοι, ποιος συγκαλύπτει σκάνδαλα εκατομμυρίων;;

      Διαγραφή
  2. Green Energy2 Σεπτεμβρίου 2016 - 7:15 μ.μ.
    κ. Παπακυριακού η ΔΕΗ ανέφερε για ετήσιο κόστος 20 εκ. λογικά αναφερόμενη στην επισήμανση του υπουργού για 6 εκκαθαριστικούς και 6 έναντι.Τώρα το πως το υπολόγισε είναι ένα άλλο θέμα,αφού δεν παρουσίασε ανάλογη μελέτη.Υποθέτοντας λοιπόν ότι τα 20 αυτά εκ. αφορούν εργατοώρες καύσιμα και ότι άλλο για τι δίμηνες διελεύσεις του προσωπικού της για τις καταμετρήσεις,αυτό αναλογικά σημαίνει ότι για μηνιαίες διελεύσεις (δηλαδή στην περίπτωση των 12 εκκαθαριστικών) το κόστος θα ανέβαινε στα 40 εκατομμύρια..Εκτός αυτού θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός του ύψους των ανεξόφλητων λογαριασμών(περί των 2,5-3 δισ.) και των δυνητικών οφελών που θα είχαν στην πράξη οι 12 εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.Δεν μιλάμε για 40 εκ. τον χρόνο άλλα για πολλαπλάσια.Αρα νομίζω ότι οι 6 εκκαθαριστικοί από τους 12 δεν έχουν τόσο μεγάλη διάφορα σε οικονομικό επίπεδο,εάν αναλογιστούμε τα παραπάνω.Εάν δεν υπάρχει η αντίστοιχη βούληση από υπουργείο και ΔΕΗ είναι άλλη κουβέντα,πάντως καλό είναι να έχουμε μια συνολική εικόνα στο μυαλό μας.
    Από κει και πέρα στο θέμα των μετρητών και στην δυνατότητα τους να στέλνουν αυτόματα κάθε μήνα τα ηλεκτρονικά δεδομένα της κατανάλωσης και εδώ δεν υπάρχει μια αναλυτική μελέτη με το κόστος μιας τέτοιας κινησης.Αλλο είναι να έχουμε κόστος 2δισ. και άλλο να έχουμε κόστος 100 εκατομμύρια.Εδω μιλάμε για ένα γεγονός που εάν γινει αλλάζει τα πάντα στην αγορά ενέργειας.Αρα και εδώ επικρατεί προς το παρόν η δημιουργική ασάφεια από πλευράς ΔΕΗ.Παρουσιάστε κύριοι κόστος μιάς μετατροπής όλων των μετρητών σας σε τελευταίας τεχνολογίας.
    Συμφωνώ στην επισήμανση των ευαλωτων ομαδων και του κοινωνικου οικιακου τιμολογιου,οπου ομως θα πρεπει να γινει μεγαλο ξεσκαρταρισμα γιατι υπαρχουν και εκει πολλοι πονηρουληδες.Να ειναι στις λιστες αυτες οσοι το δικαιουνται και να υπαρχει καποιο πλαφον στο ανεξοφλητο τους.Δεν μπορει ιδιωτες να φτανουν χρεη 10 και 20 χιλαδες.
    Τελος συμφωνω και στην επισήμανση για οσους επωφελουνται απο την διακοψιμοτητα,δεν νοειται αυτοι να οφειλουν ουτε ενα σεντ στην ΔΕΗ.
    Μια παρακληση μονο,εαν μπορειτε το μηνυμα σας αυτο μεταφερετε το στο θεμα "ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ" για να μεταφερω και εγω την απαντηση μου εκει,διοτι ειναι ενα θεμα που θα μεινει καιρο σε προεξεχοντα θεση με σκοπο να ανοιξει ενας διαλογος και να συνεχιστει μεσα στον χρονο(σε αντιθεση με το παρον θεμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ3 Σεπτεμβρίου 2016 - 9:36 μ.μ.
    Πολλές φορές η ΔΕΗ βγάζει δελτία τύπου που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εδώ έχουμε απάντηση σε εξώδικο που αποστείλλαμε ως σύλλογος και μας απαντάνε πως δεν οφείλουν στον ΛΑΓΗΕ ούτε σεντ και μάλιστα για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανείζονται εις βάρος των μετόχων τους!
    Συμφωνώ απόλυτα πως θα έπρεπε να γίνει μια μελέτη, για το πως κατέληξαν σε αυτό το κόστος (αν και η ΔΕΗ δεν είναι υποχρεωμένη να την δημοσιεύσει), όπως επίσης και για την αλλαγή των μετρητών (αν και το κόστος θα ήταν τεράστιο). Εδώ στους δικούς μας μετρητές και η τηλεμετρία τους έχει ακόμα προβλήματα και δεν λειτουργεί.
    Κατά την άποψη μου στο θέμα " ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ" προφανώς άθελα σας έχετε κάνει ένα σημαντικό λάθος. Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου στο i.papakyriacou@hotmail.com

    Αν έχετε την δυνατότητα μεταφέρετε εσείς το παραπάνω σχολιό μου (2/9 9:58), όπως φυσικά και το δικό σας (2/9 7:15) στο θέμα "έτσι θα τελειώσουν οι υπερημερίες...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή