Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Περιμένοντας το 7ο σφηνακι...



 Μέχρι στιγμής με 6 σφηνάκια στις 22/07,27/07,03/08,10/8,24/08 και 30/08 έχει πληρωθεί το 97% του Φεβρουάριου,ενός μήνα που διαχρονικά είναι μέσα στους 2-3 με τις χαμηλότερες παραγωγές.Μιας και δεν διαφαίνεται σήμερα,ολοκλήρωση του Φεβρουάριου η ερχόμενη Δευτέρα θα είναι η 45η μέρα από τότε που ξεκίνησαν τα σφηνάκια Φεβρουαρίου!Μιλάμε για έναν μήνα ύψους 128,59 εκ. ευρώ.Μόνο και μόνο το ΗΕΠ που μπαίνει στον ΕΛΑΠΕ από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο είναι 150 εκ. ευρώ!!!Κάτι δεν πάει καλά...

Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων προφανώς και το ΗΕΠ Μαρτίου-Ιουλίου έχει χρησιμοποιηθεί για προηγούμενες πληρωμές,καθόσον οι καταβολές του ΗΕΠ είναι εβδομαδιαίες,απλά η επισήμανση έγινε για να καταδειχθεί το μέγεθος του πόσου του Φεβρουαρίου καθώς και το γεγονός ότι το ΕΤΜΕΑΡ των λογαριασμών κάπου αλλού βόσκει...

16 σχόλια:

  1. Μας εχουν γραμμενους κανονικα στα παλια τους παπουτσια για να μην γραψω τιποτα χειροτερο...το θεμα ειναι οτι και οι συλλογοι μας μουγκα..γαργαρα...αντιδραση ..και ενημερωση καμια..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Το cash flow της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5/09/2016. Αν όντως η ΔΕΗ αποδώσει στον ΛΑΓΗΕ 50 εκατομμύρια, ο ΛΑΓΗΕ θα μπορέσει να βγάλει εντολή πληρωμής(6/9/2016) για το υπόλοιπο των τιμολογίων του Φεβρουαρίου και έναρξη παραγωγής μηνός Μαρτίου έως περίπου 3.400 ευρώ.

    Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να αποδώσει το ποσό αυτό κατά ένα μέρος αυτήν την εβδομάδα και το υπόλοιπο την επόμενη. Σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τα ποσά από τον ΗΕΠ, οι πληρωμές θα φτάσουν περίπου τις 4.500 ευρώ (15/09/2016). Οι επόμενη μεγάλη πληρωμή αναμένεται μετά το επόμενο cash flow της ΔΕΗ, που λογικά θα πραγματοποιηθεί στις 19/09/2016.
    Γεγονός είναι πως η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ είναι λίγο καλύτερη από αυτήν του Αυγούστου, αλλά ακόμα δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς ακόμα τρέχει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ των 36 δόσεων. Τον Νοέμβριο θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, καθώς πολλοί συνηθίζουν να υπάγονται σε ρύθμιση, να πληρώνουν την πρώτη δόση και να μην πληρώνουν τις υπόλοιπες.

    Η επόμενη ενημέρωση όσον αφορά τις πληρωμές θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
    Υπενθυμίζω πως καλό θα ήταν να υπαχθείτε στο ειδικό καθεστώς καταβολής του Φ.Π.Α. (κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής) όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει.


    Με εκτίμηση,

    Το ΔΣ της Ε.Π.Η.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ3 Σεπτεμβρίου 2016 - 8:58 π.μ.θεμα ειναι οτι πληρωμες πηγαν στις 185-190 μερες και πανε σφαιρα για 200 ουτε με ασημακη δεν ηταν ετσι...νομιζω οτι γινονται με στοχευμενο τροπο...παρακαλαμε για το αυτονοητο....!!!!γιατι Ο ΛΑΓΗΕ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ????
      κανει μαλλον κοινωκικη πολιτικη....μα μην ενοχληθει ο υπουργος...!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλα που ο Ασημακης με το New Deal ελυσε το προβλημα και ειμαστε ολοι φουλ πληρωμενοι.

      Διαγραφή
    3. stefanos Kos εννοω τις πληρωμες μονο οσο αφορα τον ασημακη για τις μερες κοντα στις 100 ..αλλα .ολα τα ηταν χειροτερος

      Διαγραφή
    4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,




      ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ.




      ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ,

      ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ : 31 / 05 / 16,

      TON ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ : 05 / 08 / 16,

      ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ : 10 / 10 / 16 ;;;;;;;;;;;;

      ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ : ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ;;;;;;


      YΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΙ' ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ, ΑΚΟΜΗ, ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ..............


      H KAΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ , ΗΤΑΝ :

      TO 2010 : 25 MEΡΕΣ

      ΤΟ 2011 : 24 ΜΕΡΕΣ

      ΤΟ 2012 : 74 ΜΕΡΕΣ

      ΤΟ 2013 : 74 ΜΕΡΕΣ

      ΤΟ 2014 : 88 ΜΕΡΕΣ

      ΤΟ 2015 : 123 ΜΕΡΕΣ

      ΚΑΙ

      ΤΟ 2016 : 160 ΜΕΡΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!









      Διαγραφή
  3. Aγαπητέ Ματζάνα,
    το θέμα των πληρωμών έχει αναφερθεί εκτενέστερα σχεδόν σε κάθε συνάντηση μας με φορείς. Το οτι δεν βγαίνει δελτίο τύπου δεν σημαίνει πως δεν μας απασχολεί.
    Με βάση την σύμβαση σου 4 Σεπτεμβρίου έπρεπε να έχεις πληρωθεί τον Ιούλιο και έχεις πληρωθεί των Φεβρουάριο. Συνεπώς οι υπερημερίες σου από το τιμολόγιο Μαρτίου είναι 120 μέρες. Κακώς υπολογίζεις και την παραγωγή του Αυγούστου- ούτε καν τιμολόγιο στον ΛΑΓΗΕ δεν έχουμε στείλει γι αυτόν τον μήνα.
    Επί Ασημάκη αν θυμάμαι καλά φτάσαμε τις 210 - 230 μέρες.

    Κύριε Παπαδάκη αντίστοιχα και για εσάς στο ΜΔΝ, απ΄οτι καταλαβαίνω κάνετε τον ίδιο υπολογισμό με τον κύριο Ματζάνα. Συνεπώς το 2010 και 2011 πληρωνόστασταν στην ώρα σας.Το 2012 είχατε υπερημερίες 1,5 μήνα και το 2013 επίσης, τον καιρό που το διασυνδεδεμένο άγγιζε τους 8 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ
    Αγαπητε Παπακυριακου....εχουμε φθασει να μιλαμε για μονο καθυστερηση..και αρχιζει να γινεται ολο και πιο μεγαλη οποτε το θεωρουνε οι κυριοι δεδομενη οποτε ολα καλα....!!!!! το οτι οι συλλογοι δεν αντιδρουν δυναμικα..μιλαω να γινουν διαματρυριες εξω απο τα γραφεια τους να μιλησουμε στα μεσα να κανουμε μια γενναια αντιδραση μιλαω και οχι για δελτια τυπου που χαιδευουν αυτια...!!!μη ταραχθει ο προεδρος του ΛΑΓΗΕ της ΔΕΗ...ο υπουργος κ.λ.π μας εχουν γραμμενους κανονικα τον κλαδο μας και το γνωριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν υπήρχε συμμετοχή των παραγωγών στους συλλόγους τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά δεν νομίζεις;

      Διαγραφή
    2. θα ηταν δεν αντι λεγω αλλα εδω ενα καρο κοσμος ...15000 παρκα εκτος και αν υπαρχει ..ΤΟ οποιος εχει μεσο πληρωνεται....και προσβαση στον ΛΑΓΗΕ.. εχει αλλο θεο...!!!!πραγμα πολυ πιθανον....!!και καθολου απιθανο.!!!...

      Διαγραφή
    3. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απλά δυστυχώς οι παραγωγοί αδιαφορούν και θυμούνται τους συλλόγους μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Όταν ο μέσος παραγωγός καταλάβει πως για όσο τα πάρκα μας θα λειτουργούν θα τραβάμε κουπί έχει καλώς. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα έχει δείξει το αντίθετο.
      Θυμίσου τι έγινε με το new deal. Όταν ψηφίστηκε και πέρασε ο αρχικός αναβρασμός, επειδή μειώθηκαν οι υπερημερίες δεν κουνιόταν φύλο. Με το Μ.Τ.Α.Ε. κάποιοι λίγο ξυπνήσανε αλλά οι περισσότεροι παρέμειναν σε λήθαργο. Εδώ δεν κατάλαβαν πως πηγαίναμε για κούρεμα -σφαγή πριν μερικούς μήνες!
      Εάν δεν αυξηθεί η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ, οι υπερημερίες θα ανοίξουν και μάλιστα πολύ.
      O Φεβρουάριος ξεκίνησε να πληρώνεται 22/7 και θα ολοκληρωθεί μάλλον αύριο, μετά από 48 ημέρες. Και είναι μήνας μικρός σχετικά με τα επόμενα τιμολόγια.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη ρε ΓΙΑΝΝΗ τα χρηματα που χρωσταει η ΔΕΗ στο ΛΑΓΗΕ ειναι απο αυτα που δεν μπορει να εισπραξει...λιγο καραμελα μου μοιαζει και ακουγεται...ενα μερος του προβληματος ισως αλλα δεν μας λενε το τι εισπρατει..ΔΕΗ ..και τι τρυπες στο κρατικο πλεονασμα ΒΟΥΛΩΝΕΙ..!!!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Θa στο πω απλά. Έχεις 5 ανθρώπους που πληρώνεις κάθε μήνα. Τους 4 πρέπει όπως και να ΄χει να τους πληρώσεις. Ο 5ος και να του δώσεις ψίχουλα, ούτε φεύγει, ούτε σταματάει να δουλεύει, ούτε αντιδρά. Ποιόν θα ρίξεις από τους 5;
      Η ΔΕΗ δεν μπορεί να βουλώσει τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό. Μπορεί φυσικά να μην κάνει απολύτως τίποτα για τα λεφτά που χρωστάνε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.τ.λ.
      Κάτι που έμαθα πρόσφατα και δεν το γνώριζα, τα χρήματα που εισπράττει για λογαριασμό των δήμων, τα αποδίδει και δεν τα συμψηφίζει με τις οφειλές τους!!!

      Διαγραφή
    7. τελος παντων μας ολα καλα τοτε αναμονη .....!!

      Διαγραφή
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

    ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ " ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ", ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή