Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αθώωση του Μηλιώνη της Hellas Power προτείνει η εισαγγελέας για το σκάνδαλο του ΕΕΤΗΔΕ



Αθωωτική πρόταση για τον άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο της Hellas Power και καταδικαστική για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Έκπληξη προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Αθηνών για την αθώωση και μάλιστα για όλες τις κατηγορίες του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Energa Άρης Φλώρος, καθώς και άλλοι 11 κατηγορούμενοι οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία, αλλά να αθωωθεί ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης.

Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως βασικοί κατηγορούμενοι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, που σύμφωνα με την κατηγορία με τις πράξεις τους ζημίωσαν το δημόσιο κατά 256.521.323,96 ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα -ως όφειλαν- στα κρατικά ταμεία.

Σημειώνεται, ότι οι κατηγορούμενοι με έγγραφες δηλώσεις τους έχουν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές, ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 103 εκατομμύρια, που όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου