Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

50 εκ. λιγότερα θα πληρώσει η προμήθεια για τα ΑΔΙ

Το συνολικό ποσό που θα πάρουν για 12 μήνες οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και τελικά από 225 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το μοντέλο που είχε ήδη εγκρίνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, θα είναι μειωμένο κατά 50 εκατ. ευρώ και θα φτάσει στα 175 εκατ. ευρώ.
Η αλλαγή προέκυψε κυρίως λόγω του ότι μετρήθηκαν τα νεότερα στοιχεία των υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και η αλλαγή δεδομένων σε σχέση με τη λειτουργία των μονάδων της Μεγαλόπολης και του Ιλαρίωνα.
Η τροποποίηση του συνολικού ποσού αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση περίπου 1 ευρώ ανά Μεγαβάτ για τους προμηθευτές (και κατ΄επέκταση για τους καταναλωτές) και μια αντίστοιχη απώλεια για τους ηλεκτροπαραγωγούς.
Η καταβολή των νέων ΑΔΙ θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαΐου. Τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, οι προμηθευτές θα καταβάλλουν την 1η από τις 4 συνολικά δόσεις και στη συνέχεια, με διαφορά περίπου 1 μηνός θα αρχίσουν οι πληρωμές προς τους δικαιούχους παραγωγούς.
Με βάση τη συμφωνία με τους θεσμούς, ο προσωρινός μηχανισμός θα ισχύει για 12 μήνες, εκτός αν έχει νωρίτερα εφαρμοστεί ο μόνιμος μηχανισμός για τον οποίο δουλεύει ήδη η ΡΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου