Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Επιμένει ο ΘΕΣΙΦ για τις δηλώσεις Φιλίππου

Πολυ σωστα επισημαινει ο συλλογος οτι ο Φιλιππου ΔΕΝ απαντησε επι της ουσιας
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από ενεργειακό ιστότοπο, την δήλωση διάψευσης (sic)  του Προέδρου  του ΛΑΓΗΕ, σχετικά με όσα ανέφερε το πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου μας.
Εστιάζοντας στη λιτή ανακοίνωση του Προέδρου του ΛΑΓΗΕ έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:  
Η δήλωση διάψευσης του κ. Φιλίππου, ουδόλως αναφέρεται στα καυτά θέματα εξόφλησης των παραγωγών τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος μας  και  αποτελούσαν την βασική ατζέντα της πρόσφατης συνάντησης  μας και τα οποία είναι η τακτική  αποπληρωμή μας πρωτίστως,  και η βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ γενικότερα, αλλά αναλώνεται σε κυνήγι εντυπώσεων σχετικών με εκτιμήσεις συμπεριφορών και χαρακτηρισμών  που εμπεριείχε η σχετική μας ανακοίνωση.
Δεν ανεφέρθη καν στις κρίσιμες και σημαντικές ερωτήσεις μας, όπως:
Α.Γιατί από τον Αύγουστο ξαφνικά σταμάτησαν οι πληρωμές του ΛΑΓΗΕ.
Β.Θα μπορεί να πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ τις μηνιαίες υποχρεώσεις των ΑΠΕ (περίπου 150 εκ. €) η θα διαθέτει όπως ελέχθησαν μόνο 45 εκ.€.
Γ. Τιμολογηθηκε τελικά το ειδικό τέλος της προμήθειας το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον έσοδο για τον ΕΛΑΠΕ;
Το Δελτίο Τύπου μας, το οποίο τελεί υπό διάψευση, αναφέρει επακριβώς τις εκφράσεις («Ευστάθεια συστήματος», «μέχρι το κάβο») τις οποίες ex officio χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, υποτιμώντας ίσως την σημασία της  συγκεκριμένης συνάντησης με ένα ακόμη... <<περιφερειακό  σύλλογο Φ/Β παραγωγών>>.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι επιζητούμε την έμπρακτη διάψευση του κυρίου ΦΙΛΙΠΠΟΥ (προέδρου του ΛΑΓΗΕ) εξοφλώντας τα τιμολόγια των Φ/Β του ΑΠΡΙΛΙΟΥ του ΜΑΪ́ΟΥ και του ΙΟΥΝΙΟΥ επανερχόμενοι στις φυσιολογικές και ανεκτές υπερημερίες.
Ο ΘΕΣΙΦ εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους παραγωγούς Φ/Β της Θεσσαλίας. Δεν έχει κανένα λόγο να εκδίδει ψευδή Δελτία Τύπου, ακόμη δε περισσότερο να παραποιεί  δεδομένα από μια συνάντηση με Υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν αποβλέπει σε προσωπικές ή κομματικές καριέρες. Ο σκοπός του ΘΕΣΙΦ είναι να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, εξασφαλίζοντας τους τουλάχιστον να υφίστανται στον ενεργειακό χάρτη μέχρι τον επόμενο χρόνο (τουλάχιστον), κάτι που μοιάζει  αμφίβολο κάτω από τις με τις παρούσες συνθήκες και πρακτικές του Λειτουργού.  Το μέλλον γαρ εγγύς …»

1 σχόλιο:

  1. Καθημερινά, τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ και ρωτώ αν γνωρίζουν πότε θα πληρώσουν την παραγωγή Μαρτίου. "Δε γνωρίζουμε" μου απαντούν. Τους ρωτώ αν μπορούν να κάνουν κάποια εκτίμηση. "Όχι, δε γνωρίζουμε" , και μου το κλείνουν. Στα διάφορα δημοσιεύματα, αναφέρεται μόνο ο ΛΑΓΗΕ. Και ρωτώ: οι παραγωγοί ΜΔΝ και ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή