Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Να ξεκαθαρισει ΔΗΜΟΣΙΑ η ΝΔ την σταση της για τον ΕΛΑΠΕ



Πριν απο καιρο ειχε γινει μια κλειστη συσκεψη μεταξυ τομεαρχων της ΝΔ και στελεχων της αγορας ενεργειας μεταξυ των οποιων και εκπροσωποι των συνδεσμων παραγωγων ΑΠΕ.
Οι συναντησεις ειναι καλες ειτε γινονται σε κλειστο κυκλο ειτε σε δημοσια θεα.Σημαινουν επικοινωνια και ενδιαφερον.ΟΜΩΣ θα πρεπει για το θεμα του ειδικου λογαριασμου ΑΠΕ να υπαρξει δημοσια και εγγραφη διαβεβαιωση της ΝΔ οτι δεν προκειται να ξαναπειραχτουν υφισταμενες συμβασεις  παραγωγων ΑΠΕ οπως ειχε γινει τοτε με τον καταπτυστο νομο του Ασημακη Παπαγεωργιου ο οποιος αντι να κανει το δικαιο,δηλαδη να κοψει απο τα υπερκερδη του προμηθευτη (ΔΕΗ) που οφειλονταν στην εισοδο των ΑΠΕ στο συστημα,αυτος προτιμησε να κοψει υφισταμενες συμβασεις ΑΠΕ.Το γεγονος αυτο αποτελει ντροπη στην ιστορια της φιλελλευθερης παραταξης και το οποιο οχι μονο δεν πρεπει και δεν προκειται να επαναληφθει αλλα θα πρεπει να αποζημιωθουν οι παραγωγοι ΑΠΕ και για τα κουρεματα και για τα πιστωτικα και για τις εκτακτες εισφορες και για την διακοψιμοτητα.

Οπως πολυ σωστα ανακοινωσε δημοσια ο κ. Μητσοτακης οτι μεσα σε 2 χρονια θα μειωσει τον φορολογικο συντελεστη των επιχειρησεων απο το 29% στο 20% ,των μερισματων απο το 15% στο 5% καθως επισης και των ασφαλιστικων εισφορων(που αποτελουν εμμεσο νεο κουρεμα) ετσι δημοσια θα πρεπει να βγουν τα αρμοδια στελεχη του κομματος του και να διαβεβαιωσουν τους παραγωγους ΑΠΕ για ολα τα παραπανω.Βεβαια καλο θα ειναι προς αυτη την κατευθυνση να δρασουν και οι συλλογοι των παραγωγων ΑΠΕ,πιεζοντας αναλογα.

Ολοι εχουν καταλαβει λιγο πολυ οτι οι εκλογες ερχονται και μεσα στο 2017 θα αποτελεσουν γεγονος.Γιαυτο και ειναι η καταλληλη στιγμη για να υπαρξει αυτη η πιεση ως προς το κομμα της ΝΔ που συντομα θα αναλαβει τα ηνια της χωρας.Πιεση με σκοπο της διασφαλιση του αυτονοητου,δηλαδη των σεβασμο στις υφισταμενες συμβασεις και την επουλωση των αδικιων που υπεστη το συνολο των παραγωγων ΑΠΕ.

Και επειδη τα photoboltaika δεν ανηκουν σε κανεναν πολιτικο χωρο,παρα μονο στο κομμα των ΑΠΕ,μπορουν και λενε τα πραγματα με το ονομα τους,περα απο δεσμευσεις και εξαρτησεις.

Στα θετικα της κυβερνησης Συριζα ο νεος νομος ΑΠΕ οπου επιτελους αναγνωριζει την συνεισφορα των ΑΠΕ στο συστημα και ο σεβασμος στις υφισταμενες  συμβασεις.Ενας σεβασμος ομως με αστερισκους καθως προηλθε απο την εγγραφη απαιτηση των δανειστων μεσω του επικαιροποιημενου μνημονιου για κατι τετοιο.Κανεις δεν γνωριζει τι θα γινοτανε εαν δεν υπηρχε αυτο στο μνημονιο.Γιατι εαν κρινουμε απο την τοποθετηση ενος πρωην συνδικαλιστη της  ΓΕΝΟΠ στο προεδριο της ΔΕΗ και απο την ασυδοσια της επιχειρησης στην διαχειριση του ΕΤΜΕΑΡ...

1 σχόλιο:

  1. H κυβέρνηση Σαμαρά ενσωμάτωνε οτι πιο αντιδραστικό προς τον τομέα των ΑΠΕ. Με αρμόδιο υφυπουργό τον Μάκη, CEO της ΔΕΠΑ, τι άλλο θα περίμενε κανείς ? Η στρατηγική που ακολούθησε ήταν διττή: Αφενός να καταργήσει και κατεδαφίσει εκ θεμελίων τον τομέα των ΑΠΕ, αφετέρου να προσδέσει ενεργειακά τη χώρα στο εισαγόμενο Φυσικό Αέριο. Το πρώτο το πέτυχε με τα κουρέματα, τα στραβά μάτια προς τους αλήτες της ΓΕΝΟΠ που ανέκαθεν διοικούσαν τη ΔΕΗ, ως προς την απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ. την αναστολή των νέων συμβάσεων αλλά και την καθυστέρηση του Net Metering μέχρι την έσχατη ώρα. Την ΥΑ για την έναρξη υλοποίησης έργων αυτοκατανάλωσης την υπέγραψε την τελευταία του μέρα στο Υπουργείο. Μέχρι τότε φυσικά ο κλάδος είχε κατασυκοφαντηθεί, οι περισσότεροι επαγγελματίες είχαν κλείσει λόγω έλλειψης αντικειμένου και η όποια κεκτημένη ταχύτητα και τεχνογνωσία εξανεμίστηκαν. Ο κλάδος απλά σκόρπισε. Τέλος. Το δεύτερο στόχο τον πέτυχε με την κωλυσιεργία έργων ΑΠΕ της ΔΕΗ και την διακοπή των μελετών και συζητήσεων για αντλιοταμίευση πριν ακόμα αυτές ξεκινήσουν. Επίσης με την άγρια φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης επιδιώχθηκε η διεύρυνση του αστικού δικτύου της ΔΕΠΑ με πλήρη αδιαφορία για τις περιοχές που αυτή δεν καλύπτει (ας καίνε ξύλα, πριονίδια, κάρβουνα, τα έπιπλα ή ότι τους καπνίσει, τι τον νοιάζει το Μάκη ?). Κι όλα αυτά γινόταν ενώ οι "αγανακτισμένοι" κατασκήνωναν στο Σύνταγμα και λαός και κυβέρνηση παραμυθιάζονταν με τα μυθώδη αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κάναν την Ελλάδα εμιράτο και κανείς κοπρίτης δεν θα χρειάζονταν να δουλέψει ποτέ. Θυμάστε τον Σαμαρά να περιγράφει τις διαθέσιμες ποσότητες στον Ομπάμα κι αυτός να χαμογελάει με συγκατάβαση? Τέτοια προδοτική και αντεθνική πολιτική αμφιβάλλω αν ποτέ ακολουθήθηκε σε άλλο θέμα. Περιμένω να δω πότε κάποιος εισαγγελέας θα ασχοληθεί. Αυτές δυστυχώς είναι οι καταβολές της ΝΔ στα ενεργειακά θέματα και επιφυλάσσομαι για το αν το σημερινό επιτελείο της έχει απομακρυνθεί επαρκώς από εκείνες τις αντιλήψεις και πολιτικές. Πάντως οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς των ΦΒ πρέπει πάντα να συζητούν με την πλήρη διάσταση του θέματος υπ' όψην. Δεν έγιναν απλά λάθη. Υλοποιήθηκε μια στρατηγική επιχειρηματικής και τεχνολογικής γενοκτονίας. Η ΝΔ πρέπει πρώτα να αποκαταστήσει τα θύματα και μετά να σχεδιάσει για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή