Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σχεδόν 4 χρόνια δεν εφάρμοζαν την απόφαση της ΡΑΕ γιατί (και καλά) περίμεναν τα δικαστήρια.ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ.





Η αποφαση της ΡΑΕ στις 7 Φεβρουαριου του 2013(!!!!) ηταν ξεκαθαρη.

                                          Αποφασίζει: 

1. ∆έχεται µερικώς, κατά τα ως άνω διαλαµβανόµενα, την υπ’ αριθµ. Ι-157483/07.06.2012 καταγγελία της εταιρείας ELPEDISON ΑΕ. 

2. Απευθύνει στο Λειτουργό της Αγοράς σύσταση για την ορθή εφαρµογή των Άρθρων 60 και 61 του ΚΣΗΕ, κατά τρόπο που να διασφαλίζει την επί ίσοις όροις συµµετοχή όλων των φορέων στον ΗΕΠ και να µην επηρεάζει δυσµενώς την ανάπτυξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισµού στην αγορά παραγωγής και προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριµένα, ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ εντέλλεται, εντός αποκλειστικής προθεσµίας δεκαπέντε (15) ηµερών από την κοινοποίηση της παρούσας, να υποβάλει στην Αρχή αναλυτική µεθοδολογία ισότιµου επιµερισµού των πληρωµών που διενεργεί, καθώς και των τυχόν ελλειµµάτων του ΗΕΠ, µεταξύ όλων των παραγωγών που συµµετέχουν στον ΗΕΠ. 

3. Συστήνει στο Λειτουργό της Αγοράς, για λόγους ενίσχυσης της διαφάνειας και της δυνατότητας αποτελεσµατικής παρακολούθησης του Ειδικού Λογαριασµού ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ, να τηρεί διακριτό τραπεζικό λογαριασµό για τις συναλλαγές που σχετίζονται µε το Λογαριασµό αυτό. 

Μεσα σε 15 ημερες(!!!) απο τοτε δηλαδη μεχρι 22 Φεβρουαριου του 2013 θα επρεπε ο ΛΑΓΗΕ να ειχε βαλει ταξη στο μπαχαλο των παρανομων συμφηφισμων της μαμας ΔΕΗ.

Κι ομως 3 χρονια και 9 μηνες απο τοτε δεν εκανε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α απολυτως.

Η δικαιολογια?...Οτι εκρεμουσε η ενσταση απο πλευρα ΔΕΗ...η οποια επενδυσε στο μπαχαλο των ελληνικων δικαστηριων και πετυχε το παγωμα ουσιαστικα για 3,5 χρονια της αποφασης.

Ηρθε η ωρα ομως ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες του.

Ειναι ωρα ευθυνης για ολους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου