Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ "θυμήθηκαν" τον θεσμικό τους ρόλο

Έτσι ξαφνικά μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται να ξυπνάνε από τον λήθαργο τους και να ξεκινάει μια διαδικασία η οποία θα προσπαθήσει να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους.Τα αυτονόητα που στην Ελλάδα είναι ζητούμενα.

Έτσι λοιπόν η ΡΑΕ μετά από "πιέσεις" ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ,ερεύνησε την υπόθεση (λένε οι φήμες) των παρανόμων συμψηφισμών που (και καλά) δεν είχε υπόψιν της και "ανακάλυψε" διάφορα επιβαρυντικά για την ΔΕΗ στοιχεία,τέτοια ώστε στο προσεχές διάστημα (Γεναρης 2017) θα ζητήσει από την επιχείρηση να αποδώσει 150 εκ. στον ΑΔΜΗΕ και άλλα περίπου 200 εκ. στον ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει εν μέρει η στάση πληρωμών που υφίσταται ο τελευταίος τροχός της αμάξης,οι παράγωγοι ΑΠΕ.Το όλο θέμα είναι ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποπροσανατολίσει τις προσπάθειες και τους αγώνες της κοινότητας των παράγωγων ΑΠΕ.

Η μόνη λύση στο θέμα είναι η απεμπλοκή από την διαδικασία μεταφοράς του ΕΤΜΕΑΡ από την ΔΕΗ και γενικότερα από όλους τους προμηθευτές ρεύματος στον ΕΛΑΠΕ.Προσοχή δεν λέμε να φύγει το  ΕΤΜΕΑΡ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των υπόλοιπων προμηθευτών,γιατί πολύ απλά αυτό δεν γίνεται αφού με απόφαση ΣΤΕ και ΡΑΕ το ΕΤΜΕΑΡ είναι κόστος ρεύματος.Αυτό που λέμε και πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί μηχανισμός τεχνοκρατικά που να αποδίδει άμεσα το ΕΤΜΕΑΡ στον ΕΛΑΠΕ και όχι μετά απο m+x μήνες όπου x ανάλογα τις ορέξεις της ΡΑΕ.Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για την κοινότητα των παραγωγών ΑΠΕ για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου