Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ (ΚΑΙ) ΜΕ ΤΟ ΠΧΕΦΕΛ

Η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου έφερε την διαφορά μ.ο. μεταξύ σκιώδους και πραγματικής ΟΤΣ στα 42,7 Ευρώ/Mwh και ήδη αρχίζουν να ψιθυρίζονται διάφορα "παλαβά" από δεξιά και αριστερά.Ότι δηλαδή το Υπουργείο Ενέργειας μετά από εισήγηση του ΛΑΓΗΕ (ποιου άλλου) θα προβεί σε κάποιες αλλαγές .Και προσπαθούν να το αιτιολογήσουν μάλιστα παραθέτοντας δυο δικαιολογίες.

Ότι 1ον είναι ψηλότερα από τα 6,5 ευρώ/Μwh της μελέτης του ΑΠΘ βάσει του όποιου νομοθέτησε το κράτος και 2ον ότι παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα με συνέπεια να μην μπορούν οι "καημένοι" οι προμηθευτές να κάνουν σωστό προγραμματισμό.

Αυτά κύριοι που προσπαθείτε να πασάρετε δεν τα μπορούν να τα καταναλώσουν ούτε... ιθαγενείς.Είπαμε είμαστε η Ουγκάντα των Βαλκανίων άλλα όχι και έτσι.Έως εδώ και μη παρέκει.Με την μεγαλύτερη διάφορα κανονικής και σκιώδους ΟΤΣ 2 πράγματα αποδεικνύονται περίτρανα.

1.Τόσα χρόνια η ΔΕΗ κυρίως και κατά δεύτερο λόγο οι υπόλοιποι προμηθευτές έβγαζαν τρέλα υπερκέρδη στις πλάτες των ΑΠΕ,λεφτά τα όποια όχι μόνο δεν επέστρεψαν στους πραγματικούς δικαιούχους αλλά με τον νόμο 4254/2014 κούρεψαν τις επενδύσεις ΑΠΕ.Αλήθεια πόσα χρήματα χάθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια άπο κουρέματα,πιστωτικά 2013,έκτακτη εισφορά 2012-4 και διακοψιμότητα?

2.Εφόσον η πραγματική διαφορά μεταξύ κανονικής και σκιώδους ΟΤΣ είναι μεσοσταθμικα μεγαλύτερη από τα 6,5 ευρώ,θα μειώνεται ανάλογα το ΕΤΜΕΑΡ άρα και η επιβάρυνση του κόσμου.

Συνεπώς όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να προβεί κανένα Υπουργείο σε άλλαγες επί του ΠΧΕΦΕΛ,αλλά απεναντίας θα πρέπει να διατηρηθεί ως έχει αφού και η δικαιοσύνη όσον αφορά τον ΕΛΑΠΕ αποκαθιστάται ΚΑΙ ο κόσμος θα ελαφρυνθεί μέσω μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ.Αφήστε μια φορά να λειτουργήσει η αλήθεια και η πραγματικότητα,δεν χρειάζεται να είναι όλα χαλκευμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου