Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Έφτασε η ώρα να σε πάρουν στα σοβαρά παραγώγε ΑΠΕ

Το παρτυ προμηθευτων και βιομηχανιας στην αγορα ενεργειας ηταν ατελειωτο ολα τα προηγουμενα χρονια.Στις πλατες του χρησιμου "ηλιθιου" γλενταγανε με τα υπερκερδη που τους προσφερε η εισοδος των ΑΠΕ στο συστημα μεσω της μειωσης της ΟΤΣ και συνεπως την χονδρικης.Αγοραζαν ολοενα και πιο φθηνα και πουλουσαν το ιδιο,βαζοντας την διαφορα στην ....τσεπη τους.Δισεκατομμυρια κερασμενα απο τους παραγωγους ΑΠΕ σε προμηθευτες και βιομηχανους.

Και οποτε προεκυπτε "προβλημα" στον ΕΛΑΠΕ η λυση ηταν απλη..."κουρεψτε τους" ελεγαν με ενα στομα και μια φωνη τα καλομαθημενα παιδια του συστηματος βρισκοντας ανατποκριση στα ευηκοα ωτα του εκαστοτε υπουργου.Λες και τωρα που η κατασταση με τον ΕΛΑΠΕ στρωνει οι πληρωμες του ΛΑΓΗΕ γινονται οπως πρεπει...

Τι να πρωτοθυμηθει κανεις...new deal,πιστωτικα,εκτακτες εισφορες,διακοψιμοτητα?..Με τον εναν ή τον αλλον τροπο το συστημα εβρισκε τροπο για να κουρεψει τις αποδοχες των παραγωγων ΑΠΕ ειτε αμεσα ειτε εμμεσα.

Και αν μια δικαιολογια ηταν οτι μεχρι και τωρα η αγορα ΑΠΕ ηταν σε νηπιακο σταδιο και δεν ηξερε πως να αντιδρασει,τωρα πλεον δεν μπορει να ισχυριστει κανεις κατι τετοιο.Πλεον ολα ειναι γνωστα,του τι καπνο φουμαρει ο καθεις στην αγορα των 9 δισεκατομμυριων ευρω.Κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων.

Υπουργειο,ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ αποτελουν ενα συστημα το οποιο πρωταρχικο του στοχο εχει να στηριζει την ΔΕΗ κυριως και μετα τους υπολοιπους προμηθευτες και τη βιομηχανια.

Αυτο που ενοχλει το ιδιο με την σταση πληρωμων προς τις ΑΠΕ ειναι η κοροιδια με την οποια αντιμετωπιζεται η κοινοτητα των παραγωγων απο τον εκαστοτε υπουργο και τους αντιστοιχους υφισταμενους του,που ο ιδιος διοριζει με κομματικα κριτηρια καθε φορα.

Σημερα παραγωγε ΑΠΕ εχεις την ευκαιρια σου να...περασεις την γραμμη και να καταλαβουν οσοι εμπλεκονται σε αυτη την υποθεση οτι πλεον τα πραγματα εχουν αλλαξει.Οτι πλεον δεν μπορουν να σε κοροιδευουν καταμουτρα.Οτι πλεον θα διεκδικησεις και θα κερδισεις αυτα που δικαιουσαι βαση συγκεκριμενων αριθμων και μελετων [και οχι βαση γενικολογων και αοριστων ανακοινωσεων που αρεσκονται η ΕΒΙΚΕΝ και η ΔΕΗ]

Σημερα εχεις την ευκαιρια σου παραγωγε ΑΠΕ να σηκωσεις αναστημα!Με σωστο και εξυπνο τροπο με ολα τα πραγματικα στοιχεια και τους αριθμους να ειναι υπερ σου πρεπει να απαιτησεις 4 πραγματα απο τον υπουργο Ενεργειας.

1.Τερμα στην χρόνια κοροιδια.Ακριβες πλανο πληρωμων το οποιο για πρωτη φορα θα τηρηθει και δεν θα ειναι ενα ακομα χαρτι για τα σκουπιδια.
2.Συγχρονισμος λογιστικου ελλειματος ΕΛΑΠΕ και πληρωμων ΛΑΓΗΕ
3.Εβδομαδιαια αποδοση ΕΤΜΕΑΡ απο ΔΕΗ σε ΑΔΜΗΕ
4.Καταργηση της διακοψιμοτητας



1 σχόλιο: