Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δυο φορολογικά σενάρια που εάν πραγματοποιηθούν θα δώσουν ανάσα στην αγορά ενέργειας

ΔΝΤ vs Φιληδων του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη έρχονται τα κλιμάκια της Τρόικας στην Ελλάδα προκείμενου να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τα "αντίμετρα" αναπτυξιακού χαρακτήρα.Δυο από τα "αντίμετρα" που παίζουν δυνατά στο τραπέζι είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 19 % καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια ενέργειας από το 13% στο 6% .Μάλιστα το πρώτο από τα δυο αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και απόλυτη απαίτηση από πλευράς του ΔΝΤ.

Ιδανικό είναι να εφαρμοστούν και τα 2 καθώς θα αποτελέσουν σημαντική ανάσα στην αγορά ενέργειας,τόσο όσον άφορα τους καταναλωτές οι οποίοι θα πληρώνουν λιγότερα καθώς τα τιμολόγια ρεύματος θα είναι μειωμένα  όσον άφορα και τις επιχειρήσεις ενέργειας που δεν μπορούν άλλο να πληρώνουν εξωπραγματικούς φόρους.

Ας ελπίσουμε το ΔΝΤ να αποδειχθεί ισχυρότερο των ...Φιληδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρώην υπουργού παιδείας«Δεν είναι δυνατόν να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν περνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και είμαι σίγουρος πως θα τους πείσουμε (σ.σ. τους πιστωτές)» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που  η μείωση του αφορολόγητου – συντάξεων συνδυαστεί  με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ είπε «εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στα τρόφιμα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου