Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Έχει νόημα η συνάντηση με τον υπουργό την Τετάρτη?


Την προσεχη Τεταρτη θα πραγματοποιηθει  η δευτερη συναντηση μεταξυ του υπουργου Ενεργειας και των ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ.

Μετα το καζο της τελευταιας συναντησης [κυριως στο θεμα της αμεσης αποπληρωμης του Ιουλιου και της αμεσης πληρωμης της χρεωσης προμηθευτη απο την ΔΕΗ μετα την αποφαση της ΡΑΕ,γιατι οι αλλες υποσχεσεις θα κριθουν εντος του ετους] ευλογα θα αναρωτηθει κανεις το κατα ποσο εχει νοημα μια τετοια συναντηση.

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.Δεν ειναι η πρωτη φορα που υπουργος υποσχεται κατι και δεν πραγματοποιειται.Και ο λογος ειναι απλος.Οτι δηλαδη ο υπουργος δεν εχει πραγματικη πρθεση να ασχοληθει με τους "σκελετους" που κρυβει στις ντουλαπες του το σαθρο συστημα ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ-ΛΑΓΗΕ-ΡΑΕ,γιατι ειναι πολυ μεγαλοι και κυριως ξεβολευουν το ιδιο το κρατος.

Οπου και να το ακουμπησεις το συστημα αυτο βρωμαει,αλλα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι λενε.Το κεφαλι ειναι η πολιτικη ηγεσια,το ιδιο το κρατος δηλαδη το οποιο η ΔΕΗ ισχυριζεται οτι της χρωσταει εξακοσια εκατομμυρια απο τις ΥΚΩ των τελευταιων χρονων,η οποια ΔΕΗ ταυτοχρονα χρωσταει ακομα περισσοτερα σε ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ καθως χρησιμοποιησε πεντακοσια εκατομμυρια απο το ΕΤΜΕΑΡ ως προκαταβολη της Πτολεμαιδας πεντε,την οποια θα μπορουσαν να φτιαξουν αποκλειστικα ιδιωτες.

Την ιδια στιγμη ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ εχουν διαφορετικη οπτικη σχετικα με το ποσο χρωσταει ο ενας στον αλλον ενω η ΡΑΕ κανει πως ταχα μου εξεταζει σοβαρα ολους τους παραπανω σχετικα με την σταση πληρωμων στις ΑΠΕ.Λες και δεν φτανει μια απλη μαθηματικη πραξη για να αποδειξει την καραμπινατη παρακρατηση απο πλευρας ΔΕΗ του ΕΤΜΕΑΡ.

Μεσα σε ολο αυτο το τοξικοτατο περιβαλλον το οποιο εχει δημιουργηθει και μεγαλουργησει με αποκλειστικη ευθυνη ολων των κυβερνησεων που εχουν περασει απο αυτη τη χωρα,πως μπορει κανεις να εχει απαιτηση απο εναν υπουργο να φτιαξει τα πραγματα?Αφου ειναι και δικο του δημιουργημα!!

Του ζηταμε δηλαδη να τα βαλει με το ιδιο το "παιδι" του?Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.

Ο υπουργος θα δωσει παλι υποσχεσεις της Τεταρτη αλλα δεν θα μπορεσει να της τηρησει εξ ολοκληρου.Γιατι παλι στο μελλον η ΔΕΗ θα εχει να πληρωσει ομολογιακα και δανεια,παλι στο μελλον θα χρειαστει να βαλει χρηματα για "επενδυσεις" της,παλι στο μελλον κατι θα βρεθει να δυσκολεψει την κατασταση.

Και τοτε παλι ο υπουργος θα αναγκαστει να κανει τα στραβα ματια προκειμενου να μην "χρεωκοπησει" η ΔΕΗ[η οποια τοσα χρονια "χρεωκοπει" γραφουν τα παπαγαλακια-δημοσιογραφοι αλλα δεν χρεωκοπει ποτε].Και παλι τοτε θα πανε πισω οι πληρωμες στις ΑΠΕ και παλι θα ζησουμε τα ιδια και τα ιδια.

Συμπερασματικα η γνωμη μας ειναι οτι συναντησεις τοσο με τον Υπουργο,οσο και με τους υφισταμενους του [ΡΑΕ,ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ,ΔΕΔΔΗΕ,ΛΑΓΗΕ] προφανως και δεν κανουν κακο στον κλαδο.

Το θεμα ειναι οτι αυτες απο μονες τους δεν αρκουν για να φτιαξουν τα πραγματα στον χωρο των ΑΠΕ,καθως για να γινει κατι τετοιο χρειαζονται συγκεκριμενες δρασεις,οπως:

1.Νομοθετηση εβδομαδιαιας καταβολης ΕΤΜΕΑΡ απο την ΔΕΗ στον ΕΛΑΠΕ
2.Νομοθετηση δυνατοτητας αυστηρου ελεγχου των οικονομικων ροων της  ΔΕΗ με απευθειας προσβαση στα στοιχεια της απο ΡΑΕ,ΑΔΜΗΕ,ΛΑΓΗΕ
3.Αγωγες κατα παντως υπευθυνου για τα ληξιπροθεσμα και τους τοκους υπερημεριας
4.Ποινικες διωξεις σε οσους υπεξαιρουν χρηματα του ΕΤΜΕΑΡ προς ιδιον οφελος.
5.Ποινικες διωξεις σε οσους παρακρατουν χρηματα απο την χρεωση προμηθευτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου