Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι δεσμεύσεις δόθηκαν,όμως μέχρι να υλοποιηθούν το καλάθι παραμένει μικρό


Ανεξαρτητως της μορφης του δελτιου τυπου  του ΥΠ.ΕΝ. σχετικα με την χθεσινη συναντηση του υπουργου με την αντιπροσωπεια των παραγωγων ΑΠΕ,οπου τα ελεγε καπως ποιο..."κομψα",σε σχεση με τις ρητες διαβεβαιωσεις-δεσμευσεις που δοθηκαν στους παραγωγους,αυτο που μετραει και εχει σημασια ειναι οτι ο υπουργος δεσμευτηκε για 

1.Αμεση μειωση υπερημεριας στις 120 ημερες
2.Τελος της διακοψιμοτητας το 2017
3.Αποφαση ΡΑΕ την Πεμπτη για την χρεωση προμηθευτη
4.Καταβολη σημερα 100 εκατομμυριων ευρω απο την ΔΕΗ 

Και οταν οι αντρες δινουν τον λογο τους,οφειλουν να τον τηρουν και να τον σεβονται για να τους σεβονται και οι αλλοι.

Βεβαια εαν κρινουμε απο τις προβλεψεις του κ. Σταθακη οσο ηταν υπουργος οικονομιας και αναπτυξης για το κλεισιμο της β' αξιολογησης,τα δειγματα δεν ειναι ιδιατερως ενθαρυντικα αφου καθε μηνα εβλεπε ολοκληρωση τον επομενο και αυτο κρατησε για...μηνες.

Ας ελπισουμε αυτη η αστοχια να οφειλοταν στην "στρατηγικη" της διαπραγματευσης και οχι σε αυτην καθαυτην την ικανοτητα του υπουργου να εκτιμα σωστα τις καταστασεις.

Ο υπουργος λοιπον εχει την ευκαιρια του,αμεσα να αποδειξει τα λεγομενα του,αφου απο τις 4 δεσμευσεις οι 3 ειναι εντελως βαχυπροθεσμες.

Συγκεκριμενα,σημερα  θα πρεπει να καταβληθουν τα 100 εκατομμυρια και αυριο να βγαλει δικαιη αποφαση η ΡΑΕ σχετικα με την χρεωση προμηθευτη.

Ενα πρωτο δειγμα δηλαδη της αντιστοιχιας λογων-πραξεων θα δοθει αμεσα.

Απο εκει και περα σε διαστημα 2 μηνων θα πρεπει να επιτευχθει ο στοχος της μειωσης της υπερημεριας στις 120 ημερες και τον Οκτωβριο του 2017 να επισημοποιηθει το τελος της εμπλοκης των ΑΠΕ με την διακοψιμοτητα.

Ιδου λοιπον η ευκαιρια του υπουργου να αποδειξει οτι ο λογος του μετραει και να διαψευσει τις φωνες που ακουγονται οτι εχθες αρκεστηκε απλα σε ευχολογια εχοντας στο πισω μερος του μυαλου του οτι οι εκλογες ειναι κοντα....

1 σχόλιο:

  1. 120 μέρες υπερημερίας υποσχέθηκε και το θεωρούνε επιτυχία.
    Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και απιστία τον μαλαξ του ΛΑΜΟΓΗΕ και θα δεις πως στρώνουν όλα.
    Η σύμβαση άλλα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή