Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μια supported ανάλυση

Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσε το γεγονός του "ανοίγματος" του συνδέσμου των αγροτικών φωτοβολταϊκών προς ιδιώτες επενδυτές ΑΠΕ μέσω του οποίου τους δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στον αγροτικό σύλλογο,μετά από σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας του.

"Από την 1η Δεκεμβρίου 2016, στις τάξεις του Συνδέσμου εντάσσονται και οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας του οποίους και θα υποστηρίξουμε (supported)" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Δυο ερωτήματα γεννώνται απευθείας...Τι ακριβώς υποστήριξη θα παρέχουν καταρχήν και κυρίως γιατί τώρα?

Γιατί ας πούμε όχι τότε που οι ιδιώτες  πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και οι αγρότες....στον ΟΓΑ?

Γιατί όχι τότε που οι ταρίφες αποζημίωσης των αγροτών "κουρευτηκαν" 12%  και των ιδιωτών με 25-35%?

Γιατί όχι τότε που η προκαταβολή φόρου των ιδιωτών ήταν άλλη από ότι των αγροτών?

Γιατί όχι τότε που η φορολογία των αγροτών ήταν στο 13% και των ιδιωτών στον 26% και 33%?

Και πολλά πολλά ακόμα γιατί...

Εμεις δεν θα σταθουμε ουτε στα διαφορα κουτσομπολια που ακουγονται ουτε στους 657 ψηφισαντες στις τελευταιες εκλογες ουτε πουθενα αλλου παρα μονο στην ουσια του θεματος.

Το θέμα αγαπητοί κύριοι αγρότες είναι ότι για να υποστηρίξεις κάποιον πρέπει να ξεκινάς από την ίδια βάση μαζί του,να έχετε δηλαδή κοινή αφετηρία.Τι ακριβώς υποστήριξη είναι αυτή όταν ο ένας στο 100αρι έχει διανύσει ήδη τα 50 μέτρα και ο άλλος είναι ακόμα στην αρχή?

Π.χ. ακόμα και σημερα με το ΕΦΚΑ οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών είναι αισθητα χαμηλότερες από ότι των ιδιωτών,χάρην στις εκπτώσεις απο πλευράς υπουργείου  (το 2021 θα έρθουν στα ίδια επίπεδα).Ούτε καν η φορολογία είναι ίδια.Ούτε τίποτα άλλο.Τι θα κάνετε επί αυτού?Θα βοηθήσετε τους supported να αποκτήσουν την ίδια φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση?

Αυτα που γράφουμε δεν σημαίνουν οτι κατακρίνουμε τα προνόμια που απέκτησαν οι αγρότες σε σχέση με τους ιδιώτες ΑΠΕ,αυτό στην τελική είναι μαγκιά τους που καταφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το πετύχουν.Ούτε θέλουμε να χάσουν τα προνόμια που έχουν.Εμείς θέλουμε και οι υπόλοιποι ιδιώτες ΑΠΕ να αποκτήσουν τα ίδια προνόμια.Βέβαια στη σημερινή εποχή αυτό ειναι απο δύσκολο εως ακατόρθωτο,αφού οι "καλές" εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Συμπερασματικά από όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο οτι η βαση πανω στην οποια χτιζεται αυτο το οικοδομημα,δεν εχει δυνατα θεμελια καθως δεν συντρεχουν οι λογοι για κατι τετοιο.

Αυτη μας την πεποιθηση την ενισχυει και η πρωτη "δραση" που προσφερεται στους supported και δεν ειναι αλλη απο την ασφαλιση του παρκου τους...

Υ.Γ. Η μονη κοινη δραση που μπορουν να εχουν αγροτες και ιδιωτες ΑΠΕ ειναι η συμμετοχη σε συγκεντρωσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου