Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τυχαίο?..Δεν νομίζω...

Μην την πατας τοσο ευκολα

Θλιβερό το γεγονος της αντιπαραθεσης που παρατηρειται τις τελευταιες ωρες μεταξυ συλλογων παραγωγων ΑΠΕ,βουτυτο στο ψωμι του υπουργου και των υπαλληλων του[ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ,ΡΑΕ,ΛΑΓΗΕ]

Εμεις σαν photoboltaka δεν προκειται να μπουμε σε αυτη τη διαδικασια,ουτε προφανως να αναπαραγουμε ανακοινωσεις που ο συλλογος x βαλει κατα του συλλογου y.

Μονο ενα πραγμα καλουμε τους παραγωγους ΑΠΕ να σκεφτουν,πριν πατησουν την μπανανοφλουδα.

Ειναι αραγε τυχαια η [περιπου] κοινη ωρα που επιλεχηθκε για να δει ο προισταμενος ΣΠΕΦ,ΠΣΑΦ,ΘΕΣΙΦ και ο υφισταμενος ΠΟΣΠΗΕΦ,ΕΠΗΕ,ΕΣΑΦ σε ξεχωριστες συναντησεις,λεγοντας τους εντελως διαφορετικα πραγματα?

Απαντηστε πρωτα [με ειλικρινια] σε αυτο και μετα καντε οτι καταλαβαινετε.

3 σχόλια:

  1. Σαφώς και είναι εντελώς τυχαία. Φροντίστε άλλη φορά να εξετάζετε και την ροή ειδήσεων με διαφορετικό μάτι.

    1. Ο κ. Παναγιωτάκης από την Κοζάνη σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σε χειραγώγηση της αγοράς από ιδιώτες.
    2. Στις 14/2 η επιτροπή ανταγωνισμού μπαίνει στην Χαλκοκονδύλη και μαζεύει στοιχεία για χειραγώγηση της αγοράς από την πλευρά της ΔΕΗ, λόγο καταγγελίας που δέχτηκε.
    3. Την ίδια μέρα το πρωί Η ΠΟΣΠΗΕΦ ο ΕΣΑΦ και η ΕΠΗΕ καταθέτουν σε συνάντηση που είχαν με την ΡΑΕ, στοιχεία για χειραγώγηση της αγοράς.
    4. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενώ είναι σε εξέλιξη η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο, η ΠΟΣΠΕΦ με την ΕΠΗΕ έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Η ώρα ήταν παντελώς τυχαία, καθώς τον πρόεδρο της ΔΕΗ δεν τον βλέπεις όποτε εσύ βολεύεσαι.
    5. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, ενημερώθηκα από μέλη μας για τις εξαγγελίες των προέδρων των συλλόγων ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ.
    6. Εύλογο λοιπόν ήταν να ρωτήσω τον κ. Παναγιωτάκη αν έχει γίνει cash flow ή αν έχει δεχτεί τηλεφώνημα από το υπουργείο προκειμένου να δώσει χρήματα.


    Εμείς δεν τσιμπήσαμε το "δόλωμα" στην συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σταθάκη 3/2/2017 και πήγαμε να εκθέσουμε το Υπουργείο μέσω ΔΕΗ, όπως και φάνηκε στις ανακοινώσεις μας!! Τι σημαίνει άραγε για κάποιον που ξέρει να διαβάζει "Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα ανωτέρω καλούμε τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας να σταθμίσει
    1) χωρίς δογματισμούς την κατάσταση των φ/β παραγωγών και την εν γένει επιβίωση των οικογενειών μας," το οποίο γράψαμε στο δελτίο τύπου;

    Οι άλλοι σύλλογοι κάνοντας του κεφαλιού τους, χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψιν τις ανακοινώσεις μας, όχι μόνο τσίμπησαν το "δόλωμα" αλλά το έδωσαν, με τις στομφώδεις εξαγγελίες τους, και σε όλους τους παραγωγούς!! Έτσι γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι θέμα σχεδιασμού του Υπουργείου, το οποίο επί όλων των κυβερνήσεων παίζει το παιχνίδι της διαίρεσης, αλλά το κατά πόσο οι σύλλογοι παίζουν το παιχνίδι του. Εμείς δεν παίξαμε αυτό το παιχνίδι και φάνηκε.
    Ας βλέπουμε την πραγματική εικόνα και δεν είναι της ώρας να "υποβαθμίζονται" οι σοβαρές προσπάθειες. Στης 14/2/2017 έγινε για πρώτη φορά τόσο δυνατή κίνηση, από φ/β συλλόγους, στην ΡΑΕ της οποίας η σοβαρότητα φαίνεται από την έρευνα της DG COMP την ίδια μέρα στην ΔΕΗ!!
    Κανείς δεν ξέρει το αποτέλεσμα της έρευνας αλλά αυτά που είπαμε στους παραγωγούς, ότι οι ενέργειες μας θα είναι στον πυρήνα του προβλήματος, εμείς τα κάνουμε και με το παραπάνω! Οπότε καλό, δίκαιο και αντικειμενικό θα είναι να αναγνωρίζουμε τα γεγονότα και όπως πολύ σωστά λέτε, να μην πατάνε οι παραγωγοί....μπανανόφλουδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Παπακυριακου η ερωτηση για το εαν ειναι τυχαιο το γεγονος της [σχεδον] ταυτοχρονης συναντησης του υπουργου και του υφισταμενου του με συλλογους ΑΠΕ σε διαφορετικα μερη και με διαφορετικη ατζεντα προφανως και δεν αποτελει μομφη προς οποιονδηποτε συλλογο ΑΠΕ αλλα προς τον ιδιο τον υπουργο.

      Σαν photoboltaika αντιμετωπιζουμε [και στηριζουμε] το ιδιο ακριβως ολους τους συλλογους ΑΠΕ για τον απλουστατο λογο οτι τους θεωρουμε αδερφια με κοινο οραμα και σκοπο.Σε αλλες διαδικασιες δεν προκειται να μπουμε,αυτα τα αφηνουμε για αλλα blogs και sites.

      Οσον αφορα την "αιφνιδιαστικη" επισκεψη της Ευρωπαικης Επιτροπης Ανταγωνισμου σε ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ,νομιζω θα συμφωνησουμε οτι εγινε λογω [και αποτελει προαγγελο] της απαιτησης των δανειστων να δωθουν μοναδες ή κομματι της ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  2. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού ελέγχει την Δ.Ε.Η. για χειραγώγηση της αγοράς επειδή δέχτηκε καταγγελία από ιδιώτες προμηθευτές.
    Όσον αφορά την μομφή προς τον υπουργό Ενέργειας, πιστέψτε με προφανώς και δεν τον βόλεψε αυτή η συγκυρία, καθώς εκτέθηκε και ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή